Omzet retail stijgt één procent

De Nederlandse detailhandel heeft in november 1,5 procent minder omzet geboekt dan dezelfde maand in 2007. Het volume nam af met 4,1 procent, terwijl de prijzen stegen met 2,6 procent. Vooral de non food sector had het zwaar. De samenstelling van de koopdagen hadden een negatieve invloed op de omzetontwikkeling. Na correctie hiervoor bedroeg de omzetgroei ongeveer één procent, zo blijkt uit cijfers die het CBS donderdag heeft gepubliceerd.

Alle onderscheiden non food-branches hadden in november minder omzet dan in dezelfde maand van 2007. De totale omzet in de non-food kromp met 2,7 procent. Deze omzetontwikkeling bestaat uit een daling van het volume van 3,7 procent en een stijging van de prijzen van 1,0 procent. Ook na een correctie voor koopdagen blijft sprake van een omzetafname.

De omzet van de foodwinkels bleef ongeveer gelijk aan een jaar eerder. Gecorrigeerd voor het koopdageneffect was de omzettoename rond de vijf procent. De prijzen hadden een groot aandeel in de omzetontwikkeling.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!