Ondernemers mogen belasting later betalen

De Belastingdienst gaat belastingen bij ondernemingen later invorderen. Met deze tijdelijke maatregel wil staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën de liquiditeit van bedrijven verruimen, zo meldt het Financieele Dagblad. De maatregel geldt voor bedrijven die tijdelijk geen geld hebben om belasting te betalen en dus een schuld hebben bij de fiscus.

De Jager kondigde dinsdag tijdens het jaarcongres van de Kamer van Koophandel aan de Belastingdienst opdracht te hebben gegeven bedrijven tijdelijk meer tijd te gunnen om aan hun fiscale verplichtingen te voldoen. De liquiditeit staat bij veel ondernemingen onder druk door de crisis.

De Jager voerde dinsdagochtend overleg met de Belastingdienst over een coulantere opstelling tegenover bedrijven. De CDA-staatssecretaris is van plan volgende week met een uitgewerkt voorstel te komen. Daarin moet onder meer staan welke belastingen later mogen worden betaald, voor welke bedrijven het respijt geldt en onder welke voorwaarden dit wordt gegeven. Ook moet dan duidelijk zijn welke gevolgen de maatregel heeft voor de schatkist.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!