Toerist betaalt nog steeds te veel voor ticket

Luchtreizigers en vakantiegangers worden met de verplichte 'all-inprijzen' nog steeds op grote schaal geflest. Reis- en vliegbedrijven blijken aanvullend verborgen extra kosten te rekenen, zoals boekingskosten, dossierkosten, airline reservation fees, archiefkosten of verwerkingskosten, zo meldt de Telegraaf maandag.

Het zijn vooral vage begrippen, die uitsluitend zijn bedoeld om de uiteindelijke prijs voor de argeloze reiziger op de valreep nog op te schroeven. Conform de overeenkomst, ANVR code reisaanbiedingen, die de bedrijfstak zich met de vliegmaatschappijen zelf heeft opgelegd, moeten alle onvermijdelijke kosten zijn opgenomen in de geadverteerde prijs.

Ook gerenommeerde onlinereisbureaus blijken de extra kosten veel later in het boekingsproces aan de te betalen som toe te voegen, nadat de consument al een keuze heeft gemaakt en alle gegevens zijn ingevoerd. Verschillende boekingspogingen laten zien dat er prijsverschillen ontstaan door opmerkelijke toeslagen.

Schenden van de regels wordt door veel onlineagenten gedaan. Partijen die zich wel aan de regels houden als ATP, Expedia of ebookers lijden onder het niet adequate optreden van de instanties, zoals de Reclame Code Commissie en de Consumentenautoriteit.

In de grote landen om ons heen als Frankrijk en Engeland zijn deze praktijken allang verleden tijd. Niet respecteren van de regels wordt direct door de instanties aangepakt. En bij niet uitvoeren van de regelgeving volgt direct een waarschuwing, en als het daarna weer gebeurt, volgt een rechtszaak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!