Puma en Adidas beëindigen vete

Sportartikelenfabrikanten Puma en Adidas, twee bedrijven waarvan de historie nauw verbonden is, begraven donderdag de strijdbijl. Hiermee komt een einde aan een zestigjarige familieruzie, aldus de Volkskrant.

Om de strijdbijl te begraven, schudden de directeuren van de concerns elkaar gisteren symbolisch de hand. Daarna speelden de werknemers van Puma en Adidas een pot voetbal met elkaar.

De geschiedenis van Puma is nauw verbonden met die van Adidas. De broers Adolf en Rudolf Dassler richtten in 1924 een schoenenfabriek op in het Beierse Herzogenaurach. Gedurende de Tweede Wereldoorlog produceerden zij schoenen voor het Duitse leger. De broers waren het echter vaak niet eens over de te volgen strategie. Hierop besloot Rudolf uiteindelijk om voor zichzelf te beginnen. Hij richtte in 1948 Puma Schuhfabrik op, met als bedrijfslogo de springende roofkat. Broer Adi startte eerder al Adidas en sindsdien is Herzogenaurach in twee kampen verdeeld.

In de Beierse stad wordt nog steeds stevig geroddeld over de reden achter de breuk van de broers. Geruchten lopen uiteen van Adolf die met Rudolfs vrouw het bed indook tot de vrouwen van de twee die elkaar zouden haten. Ook zou Rudolf vaak geld uit de kassa hebben gegraaid.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!