‘PLUS en Super de Boer passen perfect bij elkaar’

Supermarktorganisatie Sperwer (PLUS supermarkten) houdt zoveel mogelijk van alle 160 Super de Boer-winkels in eigen handen als het bod op die keten wordt geaccepteerd. Sperwer verkoopt veertig winkels door aan Ahold. Voor de overige honderd supers wordt een andere bestemming gezocht, aldus directeur Jaap Lagerweij in het Financieele Dagblad.

Sperwer bood deze week 518 miljoen euro op Super de Boer, een kleine veertig miljoen euro meer dan het bod van Jumbo. Laatstgenoemde heeft al een voorwaardelijk akkoord met grootaandeelhouder Casino. Jumbo heeft met Schuitema (C1000) afgesproken dat tachtig van de 302 winkels naar C1000 gaan. Een verrassende stap, want Lagerweij was tot vorige week nog in gesprek met Schuitema. “Ik was stomverbaasd. Ik dacht oprecht dat we samen een bod uit gingen brengen. Dat stond ook op schrift.”

Hoewel de constructie met Schuitema op niets uitliep, wilde Lagerweij zijn plan toch doorzetten. “PLUS en Super de Boer passen perfect bij elkaar. PLUS moet niet alleen groeien om rendabel te blijven, maar het is ook onze missie de thuishaven bij uitstek te zijn voor zelfstandige winkeliers.” 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!