Milieuvriendelijke bevoorrading in centrum Arnhem

In het centrum van Arnhem worden sinds afgelopen week goederen bezorgd met een elektrische fiets en een vrachtauto op aardgas. De nieuwe dienst wordt aangeboden door het bedrijf Binnenstadservice.nl, zo meldde De Gelderlander zaterdag.

De missie van Binnenstadservice.nl is simpel: leveranciers die ergens in de binnenstad moeten leveren brengen hun pakketjes naar de loods van Binnenstadservice.nl. Hier vandaan worden de pakketten op een milieuvriendelijke manier op elk gewenst tijdstip bezorgd. Hierdoor vermindert men het aantal vrachtauto's in de binnenstad, waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen minder is. Ook staat het centrum 's ochtends niet meer vol met deze vrachtauto's.

Mandy van Weess, filiaalmanager van de Arnhemse vestiging van Rituals, is een van de eerste klanten van Binnenstadservice.nl. "Mijn oude leverancier bezorgde de pakketten tussen acht en tien uur. Ik was dan om acht uur in de winkel en moest vaak twee uur wachten. Via Binnenstadservice.nl weet ik precies hoe laat de pakketten komen. Dat is een stuk efficiënter. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid om spullen op te slaan. Omdat ik geen magazijn heb is dat voor mij erg voordelig."

Het is uiteindelijk nog afwachten of het straatbeeld in het centrum echt rustiger wordt. "Daar moeten winkeliers, leveranciers en Binnenstadservice.nl hun best voor doen", aldus Van Weess.

Initiefnemer van Binnenstadservice.nl Ted Arnoldus is het hier mee eens. "We moeten allemaal helpen om het vervoer in de binnenstad te stroomlijnen. Wij richten ons hierbij op de wensen van de klant. Uiteindelijk bepalen de winkeliers hoe het straatbeeld eruitziet." Momenteel laten ruim zestig winkels goederen via Binnenstadservice.nl bezorgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!