Stijging wereldwijde computerverkoop

De wereldwijde computerverkoop is in het derde kwartaal van dit jaar gestegen. In totaal vonden 80,9 miljoen computers hun weg naar de consument. Dit is stijging van een half procent ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar. Dit heeft onderzoeksbureau Gartner donderdag bekendgemaakt, zo meldt Nu.nl.

Het onderzoeksbureau ging uit van een verkoopdaling van ruim vijf procent. Nu blijkt dat de consument volop zogenoemde netbooks kochten. Netbooks zijn goedkope mini-laptops die vooral dienen om te surfen op het web. 

In Azië werden de meeste computers verkocht, maar ook in Verenigde Staten groeide de verkoop weer na drie kwartalen met een lagere afzet. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika zakte de verkoop nog met tien procent in.

Hewlett-Packard bleef marktleider met een marktaandeel van bijna twintig procent. Opvallend is de sijgende lijn bij Acer. Het Taiwanese concern heeft ruim vijftien procent van de totale markt in handen waarmee het Dell aflost als 's werelds een na grootste computerleverancier.

Zie ook: Acer gaat voor 30 miljoen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!