Webshop Media Markt opent dit voorjaar

De Nederlandse webwinkel van Media Markt opent in het tweede kwartaal van dit jaar zijn digitale deuren. Metro, het Duitse moederbedrijf van Media Markt, heeft Nederland aangewezen voor het testen van e-commerce. Dit heeft het bedrijf afgelopen woensdag laten weten in een serie presentaties aan investeerders. 

De Media Markt-website heeft onlangs een metamorfose ondergaan. Of de site, nu er grote e-commerce plannen zijn, ook op een ander platform draait wil Media Markt niet zeggen. Ook Martijn Hoogeveen, die met ICEcat.biz betrokken is bij de invulling van de webshop, laat hier niets over los, zo meldt Twinklemagazine.nl

Naast Nederland komt het volgende kwartaal ook in Oostenrijk een ruim assortiment van Media Markt online beschikbaar. Vanaf dat moment gaat Media Markt entertainmentproducten aanbieden in zijn Duitse shop. Dit wordt in het derde kwartaal mogelijk al gevolgd door elektronica. Onlangs werd ook bekend dat Media Markt bruin- en witgoed onder eigen merk gaat verkopen, te beginnen in zijn winkels.

Media Markt was lange tijd afwezig op de webwinkelmarkt. Door het gedecentraliseerde model, waarbij winkeliers een zekere vrijheid hebben, doemde steeds een kanaalconflict op. Hoe Media Markt dit conflict nu denkt te omzeilen is nog onbekend.

Concurrenten zullen met veel interesse kijken naar hoe Media Markt overeind blijft wanneer de formule het straks opneemt tegen online prijsvechters. Metro stelde woensdag dat het met zijn huidige winkelprijzen al kan concurreren met online rivalen.

Metro ziet in China, Rusland en Turkijke de belangrijkste groeigebieden voor Media Markt en zusterketen Saturn. In Europa moet de stap in het online kanaal voor groei zorgen. De Metro Group zegt de concurrentie met Amazon en DSG, eigenaar van Pixmania en Dixons.co.uk aan te durven. Metro krijgt er met Best Buy binnenkort een geduchte concurrent bij in Europa. De wereldmarktleider, die zijn Europese entree als gevolg van de crisis uitstelde, opent in april zijn eerste winkel in Groot-Brittannië. Deze wordt in de zomer gevolgd door een webshop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!