'Nog dit jaar meer koopzondagen'

Een wetsvoorstel voor meer koopzondagen wordt mogelijk nog dit kalenderjaar door de Tweede Kamer geloodst. De Raad van State, het adviesorgaan dat wetten toetst op kwaliteit en uitvoerbaarheid, geeft aan geen aanmerkingen te hebben op het voorstel van D66 en GroenLinks. De Tweede Kamer kan hierdoor de wet direct na het zomerreces gaan behandelen.

In het wetsvoorstel wordt geopperd gemeenten zelf te laten bepalen hoeveel koopzondagen er mogen zijn, iets wat momenteel nog wordt gedaan door de rijksoverheid. Gemeenten moeten afwegen of koopzondagen wel in het belang zijn van de lokale middenstand en of de inwoners er geen bezwaar op hebben. Er ligt momenteel nog een voorstel van het demissionaire kabinet om de koopzondagen juist te beperken bij de Eerste Kamer.

D66-Kamerlid Boris van der Ham had vooraf al geen aanpassingen verwacht vanuit de Raad van State. “Iedereen is voor ons plan: Detailhandel Nederland, MKB Nederland, werkgeversvereniging VNO-NCW, en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.” Hij hoopt vooral op steun van de PvdA. “De PvdA was toen ze nog in het kabinet zaten voor aanscherping van de toerismebepaling in de winkeltijdenwet”, aldus Van der Ham. “Uit hun verkiezingsprogramma bleek echter dat ze het aan de gemeenten wilden laten. Dat is precies ons voorstel.” 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!