Tevredenheid economie stijgt

Er zijn steeds meer Nederlanders tevreden over de economie. Dit blijkt uit het kwartaalbericht van het Sociaal Cultureel Planbureau over het Continu Onderzoek Burgerperspectieven dat gisteren werd gepubliceerd.

Het bericht laat zien dat de tevredenheid over de economie van 67 naar 73 procent steeg over de afgelopen drie maanden. Zestien procent van de mensen maakt zich zorgen over de eigen portemonnee. Zes procent is bezorgd over het behouden van zijn baan. De bevolking vindt wel dat de economie wel iets is dat hoog op de politieke agenda moet staan, aldus het rapport.

Het vertrouwen in deze politiek is onder de burgers onveranderd, laat het kwartaalbericht zien. Van de Nederlanders heeft 51 procent voldoende vertrouwen in de Tweede Kamer en 46 procent is het geloof in de regering nog niet verloren. Toch heerst er wel een negatieve sfeer, meldt het rapport. 'De politiek' wordt vooral gezien als een 'belangrijk nationaal probleem'.

Bij de winnende politieke partijen stijgt het vertrouwen in de politiek: bij de PVV-stemmers steeg dit van negentien naar 26 procent. Bij de VVD'ers hebben nu 54 procent van de ondervraagden vertrouwen in de politiek ten opzichte van de 46 procent vorige keer.

Het kwartaalbericht laat ook zien dat de Nederlandse steun voor de Europese Unie daalt van vijftig naar 43 procent. Toch ondervinden de meeste Nederlanders geen nadelen van de Unie, aldus het rapport. Uit de resultaten van het bericht blijkt dat de houding tegenover de EU wordt beïnvloed door het opleidingsniveau: 54 procent van de hoger opgeleiden is positief over de unie. Bij de lager opgeleiden is dit vijftien procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!