Regeerakkoord gaat niet in op koopzondag

In het concept regeerakkoord van VVD en CDA wordt niet ingegaan op de rommelige situatie rond de koopzondagen. Wel geeft het minderheidskabinet aan de administratieve lasten voor het mkb te willen verlagen.

In het concept regeerakkoord 'Vrijheid en verantwoordelijkheid' wordt met slechts één zin ingegaan op de koopzondagen: ‘De huidige situatie op het gebied van de koopzondagen blijft gehandhaafd.’

Patricia Hoogstraten, directeur van het Vakcentrum, verwacht dat de koopzondag ondanks de geringe aandacht in het regeerakkoord wel op de agenda komt van het nieuwe kabinet. Bovendien ligt er nog een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer waarin wordt voorgesteld de koopzondagen per gemeente te regelen, zonder uitzonderingen zoals die voor toeristische gebieden gelden. "Ik zie nog genoeg handvatten om ook met het nieuwe kabinet over de koopzondag te praten. Binnen de Nederlandse retail en gemeenten is daar ook overeenstemming over. Het zou het beste zijn wanneer gemeenten het zelf gaan regelen en een uniform beleid kunnen voeren."

In het concept regeerakkoord geven VVD en CDA aan het contact tussen de overheid en ondernemers en bedrijven te willen bevorderen. Daarom komt er één loket, het ‘Ondernemersplein’. Ook wil het kabinet naar een verlaging van de administratieve lasten en regeldruk voor bedrijven. In 2012 moeten deze met tien procent zijn gedaald ten opzichte van dit jaar. Hierbij gaat het onder meer om uniformering van het loonbegrip, aanpak van de loonsomheffing, verkorting van de winstaangifte en vereenvoudiging van de regelgeving bij bv’s.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!