Jaap Blokker regelt opvolging

Directievoorzitter en grootaandeelhouder Jaap Blokker van het gelijknamige retailconcern heeft twee mogelijke opvolgers aangesteld. Neef Roland Palmer en Thomas Smit zijn benoemd tot mededirecteuren. Dat schrijft De Telegraaf donderdag.

De aanstellingen maken een einde aan de geruchten over opvolgingsproblemen bij de onderneming achter ketens als Blokker, Bart Smit, Leen Bakker en Xenos. Jaap Blokker en zijn broer Albert, die verantwoordelijk is voor de buitenlandactiviteiten, willen dat het winkelconcern een familiebedrijf blijft. De benoeming van Palmer past binnen die visie. Thomas Smit is de zoon van de oprichter van speelgoedketen Bart Smit.

Blokker ziet zich genoodzaakt tot de benoemingen gezien zijn zorgelijke gezondheid. De rasondernemer vecht al ruim een jaar tegen kanker.

De opvolging van Jaap Blokker leek een heikel punt te worden. Ruim zes jaar terug richtte de topman een groepsraad op met daarin de directeuren van zijn winkelketens. Deze ‘kweekvijver’ zou zijn opvolger moeten opleveren. De afgelopen jaren vetrok echter de ene na de andere kroonprins. Iedere keer met een andere reden.

De Blokker Holding telt 2825 winkels en realiseerde in 2009 een omzet van 2,8 miljard euro. De winst bedroeg vorig jaar 158,1 miljoen euro. De Nederlandse retailgigant heeft 24.500 medewerkers in dienst.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!