Nederlander pint steeds vaker tijdens vakantie

Nederlandse consumenten gebruiken in het buitenland meer dan ooit hun pinpas met Maestro. Dit blijkt uit cijfers van MasterCard.

Op 24 juli werd er een recordaantal transacties waargenomen: een ruime 420 duizend consumenten gebruikten op deze dag hun pas. De cijfers betreffen de landen België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje als belangrijkste vakantiebestemmingen voor Nederlanders.

Marcel Roelants, General Manager Benelux bij MasterCard Europa: "Steeds meer mensen weten dat zij met Maestro gratis kunnen betalen bij miljoenen retailers in de eurozone. Het is gewoon verstandig om met de pinpas bij de kassa te betalen in plaats van tijdens de vakantie geld op te nemen en rond te lopen met veel contant geld."

Het aantal Maestro-transacties in winkels, supermarkten, tankstations, hotels en restaurants onderweg of op de vakantiebestemming was in juli en augustus voor het eerst hoger dan het aantal geldopnames bij pinautomaten. Hier werd ruim vijftig procent meer gepind. Dit betekent dat Nederlandse consumenten steeds meer hun pinpas gebruiken voor het betalen van de dagelijkse boodschappen op vakantie. Het gemiddelde transactiebedrag bij betalingen met Maestro in het buitenland door Nederlanders bedroeg 58 euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!