Goudautomaat ook in VS en Azië

Het Duitse Ex Oriente Lux plaatste vijf maanden geleden een 'goudautomaat' in het Emirates Palace hotel in Abu Dhabi. Onder de noemer 'Gold to Go' zijn er inmiddels twintig van deze machines te vinden op toeristische plekken in met name Europa en het Midden-Oosten. Binnenkort kan de consument ook in de Verenigde Staten gebruik maken van de Gold to Go.

Ex Oriente Lux plaatst de nieuwe automaten in Florida en Las Vegas. Volgend jaar moeten daar exemplaren in China en India bijkomen.

De consument kan via het Gold to Go-concept geld inruilen voor fysiek goud, verkrijgbaar in stukken van een, twee, vijf of tien gram, maar ook in Krugerrands en Maple Leafs munten. Daarnaast geeft de machine iedere tien minuten de actuele internationale spotprijs voor goud door.

Dinsdag schoot deze prijs voorbij de 1330 dollar per 31,1 gram. De aanhoudende zorgen over het financiële stelsel is de grootste stuwkracht van de stijgende goudprijs, menen analisten. Met name de vraag naar giraal goud stijgt aanzienlijk. De behoefte aan fysiek goud neemt ook fors toe.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!