Nespresso haalt oude capsules op

Nespresso gaat gebruikte capsules van zijn klanten ophalen om deze te recyclen. Het koffiemerk wil naast het maken van kwaliteitskoffie ook bijdragen aan de duurzaamheid van de koffieproductie.

Om deze bijdrage te kunnen leveren vraagt Nespresso zijn klanten hun lege espressocapsules te verzamelen. Aluminium kan na omsmelting hergebruikt worden, waardoor recycling voor de hand ligt. Daar komt nog bij dat recycling van aluminium slechts vijf procent kost van de energie van de productie van nieuw aluminium. Toch is niet iedereen te spreken over het nieuwe initiatief.

"Dit is wel duurzamer, maar de productie van aluminium koffieverpakkingen is natuurlijk nog steeds erg milieubelastend", aldus G. Droppers, van koffiebrander Hesselink. "De winning van aluminium en de productie van de capsules kost veel energie. In dit geval helemaal omdat er per kopje koffie verpakt is."

Om hun woorden kracht bij te zetten, komt Nespresso de lege cups vanaf heden bij de consument ophalen. Wanneer de TNT koerier de nieuwe cups aflevert, zal hij de oude gebruikte cups weer meenemen. Voorheen konden klanten hun gebruikte capsules alleen inleveren bij de Nederlandse verkooppunten van het merk. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!