Retailers roepen hulp publiek in

Detailhandel Nederland vraagt hulp van het publiek om het aantal overvallen terug te dringen. In de campagne ‘de pakkans vergroten’ wordt hen gevraagd een extra oogje in het zeil te houden en bij verdachte situaties direct 112 te bellen.

Het aantal overvallen op winkels is wel gedaald (tot en met augustus 550, vorig jaar 590), maar volgens Detailhandel Nederland staat het overvalseizoen voor de deur. “Het wordt langer donker en dat is voor overvallers interessant. Dan wordt de kans groter om te ontkomen”, aldus voorzitter Jan Meerman van Detailhandel Nederland.

Met de hulp van het publiek wordt de pakkans vergroot, denkt burgemeester van Rotterdam Aboutaleb, voorzitter van de Taskforce Overvallen. Met de campagne wordt het startsein gegeven voor de Week van de Veiligheid.

Jan van Mastrigt, al 53 jaar juwelier in Rotterdam, is in al die jaren twee keer overvallen; toevallig beide keren dit jaar. De tweede overval was in september, waarbij een overvaller meer dan twee minuten dreigde met een groot mes. Door de ervaringen zitten twee van zijn personeelsleden ziek thuis. "Het heeft een enorme impact", aldus Van Mastrigt. Overigens was de politie snel ter plaatse en schoot de overvaller, die zich niet wenste over te geven, in de knie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!