Nederland kan 425 miljoen kilo Co2 besparen

Nederland kan 425 miljoen kilo aan uitstoot van Co2 besparen wanneer niemand meer oude kleding weggooit bij het huisvuil. Dit blijkt uit onderzoek naar restafval van Eureco in opdracht van Vereniging Herwinning Textiel en Agentschap NL. De besparing komt neer op ruim 2250 miljoen autokilometers, aldus het onderzoek.

Volgens het rapport is 65 procent van de 124 miljoen kilo textiel die elk jaar in ons land wordt vernietigd nog goed voor recycling. Het onderzoek stelt dat de hoeveelheid ingezamelde textiel over de jaren is gestegen, maar een groot deel belandt op de verkeerde plek. Gemiddeld bevat het huishoudelijk afval drie tot vier procent textiel en onderzoekers vonden bij veertig procent van steekproeven vuilniszakken die helemaal vol zaten met bruikbare kleding, aldus het rapport.

Met een sorteeranalyse is gekeken naar de kwaliteit van textiel die mensen weggooien met het restafval. Hieruit blijkt dat 35 procent nog geschikt is voor hergebruik. Tien procent is geschikt voor verwerking in linnengoed en twintig procent van het weggegooide textiel kan nog worden gerecycled, bijvoorbeeld door textielvezels opnieuw te gebruiken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!