Vraag naar logistiek vastgoed stijgt door webwinkels

De vraag naar logistiek vastgoed in Nederland gaat stijgen door de toename van aankopen via webwinkels. Dit is een conclusie uit het rapport Dutch Warehous Market Bulletin van Jones Lang LaSalle dat vorige week verscheen. Het onderzoek beschrijt de uitdagingen, trends en ontwikkelingen van de Nederlandse markt voor logistiek vastgoed.

Het rapport meldt dat de middel- en langetermijnsvooruitzichten voor de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt perspectief bieden vanwege de stabiele werkgelegenheid in Nederland en daarnaast de wereldwijd toenemende bestedingen en productie in de komende decennia. 

De goederenstroom van producenten en retailers richting consumenten zal ook de komende jaren aanzienlijk toenemen, aldus het rapport. Als belangrijkste reden wordt de sterke stijging van internetaankopen genoemd. De omzet van Nederlandse webwinkels is vorig jaar met zeventien procent gegroeid naar 6,4 miljard euro, aldus het onderzoek. Dat is zeven procent van de totale detailhandelomzet.

Ruben Langbroek, hoofd research bij Jones Lang LaSalle Nederland: “We verwachten dat de online omzet met 25 procent gaat stijgen dit jaar, naar acht miljard euro. Wij menen dan ook dat internetwinkelen een van de trends is die de vraag naar opslag en overslag van goederen omhoog stuwt. Daarmee is het een belangrijke pijler voor het op niveau brengen- en houden van de vraag naar logistieke ruimte.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!