T-Mobile verliest monopolie op verkoop iPhone

De iPhone 4 van Apple wordt binnenkort ook door KPN en Vodafone aangeboden. Hiermee verliest T-Mobile het alleenrecht op de verkoop van de smartphone van Apple. Sinds de introductie van het toestel twee jaar geleden kon een iPhone-abonnement alleen bij T-Mobile worden afgesloten.

KPN laat weten de smartphone te verkopen via KPN, Hi en Telfort. Het telefoonbedrijf zwijgt echter nog over prijzen of de datum waarop het mobieltje via deze merken te krijgen is.

In de meeste landen waar de iPhone beschikbaar is sloot Apple bij de lancering van het toestel vaak een deal met één provider voor de verkoop. Ondanks dat T-Mobile de exclusieve deal met de iPhone wist binnen te halen, zijn er al wel ruim 75 duizend van deze smartphones actief op het netwerk van KPN in Nederland. Dit is mogelijk doordat veel van de toestellen die via de losse verkoop verkocht zijn simlockvrij zijn. Een voorbeeld hiervan is de Italiaanse prepaid iPhone.

Ook Vodafone gaat iPhone-abonnementen aanbieden. Een woordvoerder: “Ik weet niet of het voor extra omzet gaat zorgen, maar het zal zeker een extra impuls geven aan de markt.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!