Fraude via internetbankieren stijgt

Er wordt steeds meer fraude gepleegd via internetbankieren. Dit maakte de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) eerder deze week bekend tijdens de lancering van een nieuwe campagne die veilig bankieren moet bevorderen. In de eerste helft van dit jaar zijn 514 incidenten met internetbankieren geregistreerd. In 2009 waren het er nog 154.

De schade door fraude in de eerste zes maanden van dit jaar wordt geschat op 4,3 miljoen euro, laat de NVB weten. Een jaar eerder zorgden fraude-incidenten nog voor 1,9 miljoen schade over dezelfde periode.

Vooral phishing wordt veel gebruikt door internetdieven, meent de bankenorganisatie. Boele Staal, voorzitter van de NVB: “Hoewel het gaat om een beperkte omvang, is dit een goede aanleiding om door een campagne de strijd tegen dit fenomeen voort te zetten.”

Schade door het skimmen van bankpassen is in de eerste zes maanden van dit jaar sterk afgenomen, meent de NVB. Het totaalbedrag komt neer op 11,8 miljoen euro, tegen de 36 miljoen euro van heel 2009. “Gezamenlijke inspanning van banken, Currence en de detailhandel hebben voor dit goede resultaat gezorgd”, aldus Staal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!