De Bijenkorf lanceert iPad-app

Warenhuisketen de Bijenkorf lanceert deze week een applicatie speciaal ontwikkeld voor de iPad. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. Met de app kunnen klanten van het warenhuis zich op ieder moment laten inspireren door interactieve video's, digitale etalages en stijlvolle fotografie. Tevens zal zes keer per jaar via de applicatie een iMagazine worden gelanceerd, die de mogelijkheid biedt productdetails te bekijken en online te shoppen.

De app en de iMagazines passen goed binnen de online strategie van de Bijenkorf. Ruim anderhalf jaar geleden werd de webshop van de Bijenkorf gelanceerd, inmiddels een volwaardige winkel, en afgelopen zomer zijn de eerste stappen gezet op het gebied van Social Media, waarmee het warenhuis inmiddels de grootste retailer in Nederland is op Twitter en Facebook. "De Bijenkorf wil voorop lopen in online en social media binnen de retail. Niet alleen omdat de klant dat van ons verlangt, maar ook omdat de wereld om ons heen in snel tempo verandert", aldus Robert Bohemen, directeur marketing.

Volgens Bohemen hebben meer dan 700 duizend klanten aangegeven informatie over het warenhuis online te willen ontvangen en wordt het reguliere magazine inmiddels vaker online bekeken dan de hardcopy oplage. Sven Huberts, managing director Marvellous & Isobar Nederland vindt dat de launch van de app door de Bijenkorf getuigt van visie en vertrouwen in de ontwikkeling van digitale consumptie op tablets en smartphones. "We prijzen ons gelukkig met een klant als de Bijenkorf die als een van de weinige adverteerders significant in deze ontwikkeling durft te investeren. Wij hebben grote ambities voor de Bijenkorf app en kijken uit naar feedback van gebruikers om de volgende edities van het iMagazine en de app nog inspirerender, boeiender en interactiever te maken.”

De app en iMagazines, die speciaal zijn ontwikkeld voor de iPad, zullen ook worden vertaald naar smartphones en Android-toestellen. Tevens zullen ze online te bekijken zijn. De app is direct te downloaden vanuit de app store.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!