IKEA wil werknemers uit probleemwijk

Woonwarenketen IKEA combineert zijn uitbreidingsplannen voor zijn vestiging in Utrecht met een bijzonder werkgelegenheidsproject. De tweehonderd nieuwe werknemers die nodig zijn voor de vestiging moeten zoveel mogelijk komen uit de probleemwijk Kanaleneiland, die al jaren kampt met een werkloosheidspercentage van elf procent. Dat is ruim twee keer boven het gemiddelde van de rest van de stad.

De kleine vestiging aan de rand van de probleemwijk, zal na de verbouwing met veertigduizend vierkante meter één van de grootste winkels van IKEA in Nederland zijn. De retailer heeft de bouwvergunning nog niet binnen, maar volgens store manager Dick Kool zijn er afspraken gemaakt met de gemeente en uitkeringsinstantie UWV.

Om ruimte te creëren voor de uitbreiding van IKEA in Utrecht moeten een aantal voetbalvelden wijken. De velden verhuizen naar het dak van het warenhuis waar op kosten van IKEA een compleet sportcomplex wordt aangelegd.

Omwonenden hebben bezwaar aangetekend tegen de uitbreiding; zij vrezen hun uitzicht te verliezen. Terwijl de scouting hetzelfde vrezen doordat zij hun terrein kwijtraken. Voorts dient het bestemmingsplan te worden aangepast. Als alles meezit, start de bouw in het voorjaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!