Walmart focust op duurzaam assortiment

Winkelketen Walmart gaat zich meer richten op de verkoop van producten van lokale boeren. Dit meldt The Wall Street Journal. De retailer wil zich hiermee duurzamer profileren. Met het plan komen meer verse producten in het assortiment en stimuleert de retailer tegelijkertijd de boerenbedrijven binnen en buiten de VS.

Het initiatief moet binnen vijf jaar gerealiseerd zijn en kan een grote impact hebben op de manier waarop eten wordt geproduceerd. Zo haalt Walmart de helft van haar omzet van 405 miljard dollar uit de verkoop van voedingsmiddelen. Akkerbouw is volgens Walmart de meest milieuvriendelijke manier om deze etenswaren te produceren.

De winkelketen wil haar imago verbeteren door zich meer te richten op het milieu . “Het veranderen van de houding van Walmart geeft een signaal af naar andere ketens en leveranciers dat deze kwesties belangrijk zijn en dat er gekeken moet worden naar de bron van de productie”, meldt Jason Clay, vice president van het World Wildlife Fund, in The Wall Street Journal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!