Doorstart in zicht voor Music Store

Winkelketen Music Store lijkt van de ondergang gered. Bewindvoerder Dick Winters zegt met één partij in de afrondende fase van besprekingen te zijn, zo meldt Het Financieele Dagblad vandaag.

Er hebben zicht vier partijen gemeld voor een doorstart, waaronder oud-eigenaar Rick Guurink en de Hermans Groep. Insiders hebben groothandels in cd’s en dvd’s als NL Media, VSN en Bertus ook genoemd, maar deze partijen ontkennen interesse te hebben.

Toch zal een faillissement onvermijdelijk zijn, aldus Ton Vriezen, voorzitter van de franchisevereniging van Music Store. “Al twee maanden lang is er met investeerders en eigen aandeelhouders getrokken aan een doorstart, maar dat is niet gelukt.”

Bovendien hangt Music Store-moeder Avalon nog een claim van Van der Moolen boven het hoofd. Music Store was onderpand voor een miljoenenlening die het failliete handelshuis Van der Moolen verstrekte aan het moederbedrijf van de winkelketen. Met het geld moest de bouw van een multimediaal handelsplatform voor particuliere beleggers worden gefinancierd, maar die is er nooit gekomen. De curator van Van der Moolen eist de lening terug, plus rente.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!