Facebook sluist privé-informatie door

Een groot aantal applicaties op Facebook stuurt persoonlijke informatie van gebruikers door naar adverteerders en bedrijven die het internetgedrag van individuen peilen. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse krant The Wall Street Journal.

Volgens de krant wordt er zelfs informatie van mensen doorgestuurd die de strengste veiligheidsinstellingen hanteren. Bedrijven zouden zo aan de gegevens van miljoenen gebruikers komen.

Facebook-apps passen een soort identiteitsnummer toe van een gebruiker om informatie op te zoeken en die door te sturen. Dit nummer kan toegang geven tot persoonlijke informatie. Facebook benadrukt dat het gebruikersnummer geen toegang mag geven tot privé-informatie op de site.

Hoewel Facebook de afgelopen maanden een aantal technologieën heeft geïntroduceerd die de gebruikers meer privacy bieden, laten zij weten actie te ondernemen om persoonlijke informatie nog beter te beschermen.

Zeventig procent van de leden maakt maandelijks gebruik van applicaties, aldus Facebook. Een aantal van de applicaties die de regels zou overtreden, zijn niet meer beschikbaar op de netwerksite.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!