Rijke consument zoekt ook naar online koopjes

De rijkste consumenten shoppen online niet alleen bij luxe webwinkels. Dat blijkt uit een enquête van Unity Marketing onder vermogende Amerikaanse consumenten. Amazon.com wordt, met 45 procent, door hen het meest bezocht. Daarnaast blijkt dat de ondervraagden online ook graag naar koopjes zoeken.

“Amazon is de hoeksteen van de e-commerce, sinds de opkomst van online winkels en heeft zich altijd aangepast aan de behoeften van zijn klanten, om een loyale achterban te creëren”, aldus directeur Pam Danziger van Unity Marketing. “Ook aan de veeleisende, rijke shoppers biedt Amazon uitstekende service en een zeer uitgebreid aanbod.”

Daarnaast bezoekt veertien procent van de rijke consumenten regelmatig eBay, wordt Groupon door tien procent van hen bezocht en blijven flash-sale sites zoals Gilt.com ook niet onopgemerkt. “Voor marketeers is het belangrijk om te realiseren dat de rijkste shoppers scherp zijn op waarde en koopjes, met name online”, aldus Danziger. “Deze sites waar deals voorop staan zijn zelfs voor hen met het hoogste inkomen aantrekkelijk.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!