'Winkelvastgoedmarkt doet het goed'

In 2011 werd er meer dan 28 miljard euro belegd in Europees winkelvastgoed. Het totale transactievolume in Europa nam toe met 35 procent ten opzichte van 2010, toen er 20,7 miljard euro in winkelvastgoed omging. In Nederland komt het beleggingsvolume op de winkelmarkt in 2011 uit op 1,4 miljard euro. Dit is op het niveau van het vijfjarig gemiddelde. Dit blijkt uit cijfers van vastgoedspecialist Jones Lang LaSalle.

In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland was er de meeste activiteit in winkelvastgoedbeleggingen, maar ook Frankrijk en Zweden hadden een sterk laatste kwartaal. Het Verenigd Koninkrijk voert de ranglijst aan, mede door de investering van 1,8 miljard euro in winkelcentrum Trafford Centre in Manchester door Capital Shopping Centres.
Vijf Europese landen waren gezamenlijk goed voor circa 75 procent van het totale transactievolume in winkelvastgoed, aldus Richard Dallinga, directeur Retail van Jones Lang LaSalle Nederland. “Ten opzichte van andere beleggingscategorieën doet de winkelmarkt het goed”, vertelt Dallinga.

Jones Lang LaSalle verwacht dat in 2012 opnieuw A1-locaties bepalend zullen zijn voor het totale Europese volume. “We signaleren een groeiende behoefte aan prime winkelvastgoed. Kwalitatief minder sterke locaties en steden buiten de Randstad laten beleggers links liggen. Het verschil tussen de vraag naar A1-locaties en naar locaties in aanloopstraten zal flink groter worden”, besluit Dallinga.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!