Dierenhandel via Marktplaats.nl mogelijk verboden

Een meerderheid van de Tweede Kamer is voor een verbod op dierenhandel via Marktplaats.nl. Dit blijkt uit een rondgang langs verschillende politieke partijen door het VARA-programma Vroege Vogels. PvdA, SP, D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PVV en CDA gaan staatssecretaris Henk Bleker vragen haast te maken met de publicatie van een lijst dieren die niet meer via internet mogen worden verhandeld.

“Op Marktplaats vindt een levendige handel plaats in wilde dieren”, vertellen de programmamakers. “Uilen, eekhoorns en slangen staan gewoon tussen het speelgoed en het tweedehands tuinmeubilair. Het welzijn van deze dieren is ernstig in het geding. Bovendien werkt de verkoop illegale handel en roof uit de vrije natuur in de hand,” aldus de makers van Vroege Vogels.

“Nu er een meerderheid is, ga ik mijn motie tegen internethandel van dieren nog een keer indienen”, aldus Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. Wanneer de motie ingediend wordt, is nog onduidelijk. Het kabinet is tot na de zomer demissionair, waardoor de reguliere procedures anders lopen dan gewoonlijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!