Klant krijgt steeds meer inleverpunten voor e-waste bij retail

In steeds meer winkels kunnen consumenten hun oude spaarlampen, gebruikte kleine elektrische apparaten en lege batterijen inleveren. En dit kan, zonder dat er een nieuw soortgelijk product aangekocht wordt. 

Wecycle heeft voor Gamma speciale inzamelbakken ontwikkeld, die in alle vestigingen van de bouwmarkteten staan. Hierin kan de klant zonder tussenkomst van een medewerker zijn oude tl-buis, spaarlamp, klein apparaat of lege batterij deponeren. Dat maakt het inleveren van deze producten veel gemakkelijker. Met andere winkelketens zijn gesprekken gaande over de ontwikkeling van soortgelijke inzamelstraten. Voor alle Blokker-filialen is een inzamelbak ontwikkeld voor spaarlampen en batterijen.

Door in te leveren, kunnen oude lampen en apparaten goed gerecycled worden. Energiezuinige verlichting kan voor meer dan 90% gerecycled worden, kleine elektrische apparaten voor meer dan 75%. Zo behouden we grondstoffen voor de toekomst en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Veel detaillisten zien het innemen van e-waste en het afgeven daarvan aan Wecycle dan ook als onderdeel van hun MVO-beleid.
Hoe kunt u e-waste inzamelen?

Afgifte van e-waste aan Wecycle biedt detaillisten en hun klanten de garantie op optimale recycling. Meer informatie over de mogelijkheden om als detaillist partner te worden van Wecycle staat op de site www.wecycle.nl/detaillist.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!