Henri Willig wil honderd kaaswinkels

Kaasketen Henri Willig Cheese & More heeft forse expansieplannen. De formule wil binnen vijf jaar uitbreiden tot een internationaal netwerk van honderd winkels, waarvan vijftien in Amsterdam. Dat zegt algemeen directeur Wiebe Willig in Het Parool.

Tot enkele jaren geleden richtte Henri Willig Cheese & More zich vooral op toeristen die kaasboerderijen bezochten in Volendam, Katwoude en de Zaanse Schans. Om verdere groei te realiseren kwam het met nieuwe kaascadeauwinkels met een luxueuze uitstraling. In totaal heeft Henri Willig nu zestien winkels in Noord- en Zuid-Holland. De afgelopen drie jaar opende het bedrijf tien winkels, waarvan zeven in de binnenstad van Amsterdam.

De omzet van de kaasketen is sindsdien gestegen tot veertig miljoen euro per jaar. Rond de negentig procent van de omzet komt nu nog uit de export van kaas naar 25 andere landen. Als het aan Willig ligt, gaat dat de komende jaren veranderen door uitbreiding van de eigen kaasformule.

Volgens de algemeen directeur is het daarvoor onder meer van belang om winkels te openen buiten de binnenstad van Amsterdam. “We willen ook naar andere delen van de stad”, zegt Willig. “We willen de Amsterdammer trekken die bij ons een kaasje koopt als cadeau of voor speciale gelegenheden. Daarom moeten de winkels er authentiek uitzien, zonder toeristische uitstraling.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!