Doorstart Vimodos onder huidige eigenaar

Vimodos maakt een doorstart onder de huidige ceo en oprichter Maurits Tempelaar. De online modewinkel is gekocht door vennootschap Vidala waar hij ook eigenaar van is. Dit bevestigt curator Sjef Bartels. Hij is afgelopen week druk geweest met de doorstart.

Vimodos startte in het najaar van 2011. Vesper Retail, eigenaar van de pure player, werd vorige week door de rechtbank failliet verklaard. “De kosten rezen de pan uit en de eigenaren hebben geprobeerd een investeerder te vinden om die kosten te delen. Dat lukte niet en toen werd besloten er een punt achter te zetten”, legt de curator uit.

De vraag is of deze constructie waarbij de huidige eigenaar zijn bedrijf terugkoopt niet slecht uitpakt voor de schuldeisers. In de bouw wordt het vaak gebruikt om makkelijk van personeel en crediteuren af te komen. “Het gaat er uiteindelijk om wie het meeste biedt voor onderneming”, reageert Bartels. Hij is met vijftien partijen in gesprek geweest over een doorstart en vennootschap Vidala van Tempelaar bood het meeste. “Daar zijn ook de schuldeisers bij gebaat.”

De curator gaat kijken of hij met de opbrengst een deel van de crediteuren kan betalen. “Het belangrijkste is dat met deze doorstart de continuïteit van Vimodos is gewaarborgd.” Bartels laat doorschemeren dat de kans bestaat dat Vidala de online modewinkel doorverkoopt. Zeker is dat Vimodos niets verandert aan het huidige assortiment. Die bestaat uit kleding en schoenen, ondanks het afhaken van Van den Assem Schoenen. Deze schoenenwinkel gebruikte de webwinkel tot voor kort als online verkoopkanaal.

Lees ook: Faillissement voor online modewinkel Vimodos

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!