Ahold koopt Tsjechische Spar-winkels

Ahold breidt zijn activiteiten in Tsjechië uit met de overname van vijftig vestigingen van Spar. Het Nederlandse retailconcern betaalt 5,245 miljard Tsjechische kroon (191,7 miljoen euro) voor de winkels. Dat heeft Ahold dinsdag bekendgemaakt.

De deal behelst veertien supermarkten en 36 kleine hypermarkten. Samen waren de verliesgevende winkels vorig jaar goed voor 437 miljoen euro aan omzet. Ahold denkt dat de filialen binnen twee jaar positief zullen bijdragen aan het bedrijfsresultaat.

De vijftig vestigingen worden overgenomen van het Oostenrijkse Spar-concern en geïntegreerd in de bestaande winkelketen van Ahold in Tsjechië. Het Nederlandse concern is al met 284 Albert-filialen in het land actief. Daarmee is het naar eigen zeggen een van de bekendste foodretailers in Tsjechië.

De overname van de Spar-winkels is een belangrijke strategische stap voor Ahold, stelt ceo Dick Boer. Met ruim 330 winkels wordt Albert onder meer het grootste foodretailmerk van het land. “Het markeert een nieuwe spannende fase voor Ahold in Tsjechië.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!