Primark vult vacatures via UWV

Primark werkt voor de invulling van zijn vacatures nauw samen met het uitkeringsinstantie UWV en betrokken gemeenten. Dat laat een woordvoerder van de Ierse modeketen weten aan RetailNews. In Arnhem stuurde de gemeente bijvoorbeeld een personeelsadvertentie per post naar 3.200 Arnhemmers met een bijstandsuitkering.

“Voor elke winkelopening in Nederland kijkt Primark samen met het UWV naar mogelijke dienstverbanden voor langdurig werklozen”, stelt de woordvoerder. Door de samenwerking bestaat volgens haar ‘een aanzienlijk deel’ van het personeelsbestand van Primark uit voormalig uitkeringsgerechtigden. Voor de winkelopening in Almere nam de retailer bijvoorbeeld 275 mensen aan, waaronder 75 personen met een WW-uitkering van UWV of een bijstandsuitkering van de gemeente.

In Arnhem zoekt Primark vierhonderd medewerkers, zowel voor in de winkel als het magazijn. De gemeente heeft uitkeringsgerechtigden opgeroepen zo snel mogelijk een cv en motivatie naar de gemeente te sturen, zodat duidelijk wordt hoeveel mensen uit de bijstand in aanmerking komen voor een baan. “Als Primark met de vraag om personeel komt, willen we mensen klaar hebben staan”, aldus een woordvoerder.

De winkel van Primark in Arnhem opent in het najaar in een voormalig pand van de Bijenkorf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!