Albert Heijn om tafel met Vlaamse premier

Algemeen directeur Corné Mulders van Albert Heijn België spreekt donderdag met de Vlaamse premier Kris Peeters over de onrust in België. Tijdens dat gesprek wil de supermarktketen ‘misverstanden ophelderen en vragen over onze manier van werken beantwoorden’, aldus een woordvoerder.

Peeters had om het gesprek gevraagd, nadat Belgische land- en tuinbouwers stelden de prijzen voor hun voedingsproducten te zien dalen door de groei van Albert Heijn. De Nederlandse supermarktketen zou zich bijvoorbeeld niet aan de Belgische gedragscode voor eerlijke contracten en stabielere voedselprijzen, opzegtermijnen en betaaltermijnen houden.

De minister-president stelt dat de kwestie balanceert op het spanningsveld tussen de landbouwers die eerlijke prijzen willen en de consument die kwaliteit voor een lage prijs wil. Landbouwers en tuinders moeten hun producten volgens hem ‘op een correcte manier kunnen afzetten’.

Albert Heijn beschikt over negentien winkels in België. De supermarktketen stelt goedkoper te zijn dan Belgische branchegenoten door langlopende afspraken met leveranciers te sluiten, in plaats van producten op de groenteveiling te kopen. Door met vaste leveranciers te werken weten boeren en telers volgens een woordvoerder ook waar ze aan toe zijn.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends