Albert Heijn bouwt groot verscentrum

Albert Heijn gaat in Nieuwegein een verscentrum bouwen dat meer dan negenhonderd winkels bevoorraadt. De supermarktketen heeft daarvoor een contract met logistiek dienstverlener Norbert Dentressangle getekend.

Met het zogenoemde Shared Fresh Center (SFC) wordt de versketen versneld, aldus AH. Leveranciers brengen hun producten namelijk direct na productie naar het centrum. Daardoor is minder voorraad nodig, wordt het aantal transportbewegingen verminderd en liggen de versproducten sneller in de winkels.

Daarnaast ontvangen supermarkten straks alle producten uit dezelfde categorieën bij elkaar waardoor het eenvoudiger is de schappen te vullen. Versproducten als groenten en fruit worden niet via het SFC gedistribueerd, omdat de keten voor deze producten al geoptimaliseerd is, stelt het concern.

Naar verwachting wordt het verscentrum vanaf het tweede kwartaal in 2015 operationeel. De nieuwe Shared Fresh Centers vervangen uiteindelijk de huidige Landelijke Vers Centra in Nieuwegein en Utrecht. Voor vaste medewerkers bestaat een baangarantie en is een sociaal kader afgesproken met de vakbonden, laat AH weten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!