Bart’s Retail zet in op eenheid onder franchisers

Bart’s Retail wil opnieuw in gesprek met de ondernemers van Bakker Bart over een aangepast conditiestelsel. De keten heeft met een aantal van zijn ondernemers een juridisch conflict over de invulling van het conditiestelsel en huurafdrachten. Ondanks dat hierover momenteel nog een rechtszaak loopt, wil Bart’s Retail nu nieuwe stappen zetten.

Tijdens een landelijke bijeenkomst kondigde algemeen directeur Bert Bargboer zijn vertrek aan en legde hij de strategie voor de komende jaren uit. De bestaande franchiseraad heeft zijn ondernemers opgeroepen om te praten over een aangepast conditiestelsel. “Franchisenemers en Bart’s Retail willen samen bouwen aan de verdere ontwikkeling van de formule en het potentieel in bestaande winkels verbeteren”, aldus een woordvoerder van de organisatie tegen Out.of.Home Shops.

De onvrede bij een aantal franchisenemers is veroorzaakt door individuele afspraken, die veel onduidelijkheid schepten. Zo ontvingen sommige franchisenemers compensatie voor de hoge winkelhuur, terwijl anderen juist geld moesten bijbetalen. “Er zijn zes dagvaardingen ontvangen. Wij verwachten dat een uitspraak in de procedures op zijn vroegst pas in eind dit jaar dan wel begin volgend jaar zal komen. Bakker Bart ziet die uitspraak met vertrouwen tegemoet", aldus de woordvoerder.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends