Mastercard test mobiel betalen met NFC-simkaart

Mastercard werkt met de Belgische telecomaanbieder Mobistar aan een nieuwe manier van contactloos betalen via NFC. Werknemers van Mastercard kunnen bij een aantal retailers in België betalen dankzij een simkaart die van deze technologie is voorzien.

Door een simkaart te ontwikkelen met ingebouwde NFC-chip, willen de partijen mobiel betalen sneller verspreiden. Lang niet alle smartphones zijn namelijk uitgerust met NFC, schrijft ZDNet.

Om de betaling te verrichten, dienen gebruikers hun telefoon op vier centimeter afstand te houden van de contactloze betaalautomaat. Net als bij de contactloze betalingen bij passen van onder meer ING in ons land, hoeft er bij bedragen tot 25 euro geen pincode ingevoerd te worden. Mastercard heeft enkele beveiligingsmechanismen ingebouwd die ongeautoriseerde betalingen moeten voorkomen.

Vodafone rolde eerder dit jaar in Nederland NFC-simkaarten uit naar al zijn nieuwe klanten. Zij kunnen daarmee inmiddels op tienduizenden locaties in ons land betalen, waaronder op stations, Schiphol en bij IKEA.

Reacties