'Amazon opent eerste permanente winkel'

Amazon heeft concrete plannen om een fysieke winkel te openen in het centrum van New York. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het wordt de eerste permanente winkel in het twintigjarige bestaan van de Amerikaanse etailgigant.

De winkel moet nog voor de feestdagen geopend worden in een drukke winkelstraat in Manhattan, in de buurt van het Empire State Building en een flagshipstore van warenhuisketen Macy’s. Het pand dient als een klein magazijn, zodat sameday-delivery mogelijk is in New York. Daarnaast kunnen er online bestellingen geretourneerd, geruild en afgehaald worden.

De winkel geldt als een test voor Amazon, dat nog geen ervaring heeft met onder meer huurcontracten en voorraadbeheer voor fysieke winkels. Zulke zaken kunnen de dunne marges van de etailgigant aantasten, waardoor het experiment volgens betrokkenen heel goed kan mislukken. Bij succes wil Amazon het concept juist uitrollen naar meer steden in de Verenigde Staten.

Amazon heeft de afgelopen jaren onderzocht in hoeverre fysieke winkels een aantrekkelijke optie zijn. Zo ging de etailer twee jaar terug op zoek naar een locatie in thuisstad Seattle, maar werd dat idee afgeschoten vanwege onvoldoende voetverkeer. Het aantal bezoekers aan de bewuste straat in Manhatten is volgens topman Chase Welles van vastgoedbedrijf SCG Retail echter ‘ongeëvenaard’. Zo trok het Empire State Building vorig jaar alleen al 4,3 miljoen bezoekers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!