Schoenenketen Fred de la Bretonière verkocht

Investeringsmaatschappij Karmijn Kapitaal heeft een meerderheidsbelang genomen in schoenenketen Fred de la Bretonière. De gelijknamige schoenen- en tassenontwerper blijft als designer betrokken bij het concern, zo is woensdag bekendgemaakt.

Fred de la Bretonière beschikt over dertien eigen winkels, waaronder één in België. Daarnaast worden zijn merken Fred de la Bretonière, Shabbies Amsterdam en sneakermerk Fretons via honderden schoenen- en modewinkels verkocht. Vooral vanuit het buitenland is de vraag groot, zegt de oprichter. “Ik heb er groot vertrouwen in dat Karmijn samen met het huidige managementteam de internationale groeiplannen kan uitvoeren.”

Karmijn Kapitaal was vorig jaar verantwoordelijk voor de doorstart van het lingerielabel van Marlies Dekkers. De Amsterdamse durfinvesteerder is naar eigen zeggen gespecialiseerd in de internationale uitrol van Nederlandse bedrijven. Met de aankoop is ‘enkele tientallen miljoenen euro’s ‘ gemoeid, zo laat een betrokkene weten aan het NRC Handelsblad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!