Macintosh sluit meer winkels in België

Macintosh Retail Group gaat de komende drie jaar meerdere winkels van schoenenketen Brantano sluiten. Zeker zeven van de 138 filialen in België en Luxemburg sluiten hun deuren, laat het Nederlandse concern volgens persbureau Belga weten.

Macintosh nam eerder dit jaar al afscheid van al zijn Scapino-filialen in België. Er is echter geen reden tot onrust, zegt managing director Stefaan Van Weyenbergh tegenover Het Laatste Nieuws. “We zullen bij het einde van elk huurcontract kijken of de bewuste Brantano-vestiging genoeg rentabiliteit haalt.”

Brantano gaat volgens het Belgische dagblad ook vijf winkels ombouwen tot outlet, waar de voorraad tegen lage prijzen wordt verkocht. De afslanking heeft gevolgen voor dertig tot 35 personeelsleden, waarbij gedwongen ontslagen niet worden uitgesloten.

Brantano heeft het volgens retailexperts moeilijk vanwege zijn focus op het middensegment van de markt. Ook heeft Brantono een digitale achterstand en weet de keten weinig nieuwe klanten te trekken.

Vorige week lekte een interne mail van operationsmanager Ryan van Os van zusterbedrijven Invito en Manfield uit, waarin hij het personeel oproept ervoor te zorgen dat alle klanten met twee paar schoenen de deur uitgaan. De omzet van de Nederlandse schoenenwinkels lopen volgens hem achter bij de verwachtingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!