V&D krijgt meer tijd van IEF Capital

V&D hoeft zijn warenhuizen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht voorlopig niet leeg te halen. De uitspraak in het kort geding dat door vastgoedeigenaar IEF Capital was aangespannen is uitgesteld tot 20 februari.

De rechtbank zou vanmiddag om twaalf uur uitspraak doen, maar beide partijen hebben aangegeven weer samen in gesprek te willen. “We zijn uiterst tevreden met de uitermate positieve wijze waarop IEF Capital de huidige problematiek tegemoet treedt en samen met ons aan een oplossing werkt”, aldus V&D.

V&D wil over februari tot en met mei geen huur betalen, maar maakte vlak voor het kort geding van dinsdag al de huur voor de Kalverstraat over. Ook een deel van het bedrag voor de andere winkels werd overgemaakt. Vervolgens gingen de partijen met elkaar in gesprek op het kantoor van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. “Er is meer tijd nodig om deze langetermijnoplossingen met alle relevante partijen te kunnen realiseren”, zegt IEF Capital nu.

De vakbonden weigeren op hun beurt nog langer in gesprek te gaan met V&D. De retailer verzachtte de maatregelen voor zijn personeel door de loonsverlaging van 5,8 procent stapsgewijs in te voeren, maar daar blijft het volgens FNV-bestuurder Niels Suijker bij. “De keiharde houding van V&D naar de werknemers is onveranderd, dus het kort geding gaat gewoon door en dient op 16 februari in Amsterdam.”

V&D liet zijn klanten donderdag weten dat zijn warenhuizen gewoon openblijven. ‘Daar werken we, met hart en ziel, 24 uur per dag keihard aan’, aldus de keten. Klanten die donderdag en vrijdag wat bij de retailer kopen worden getrakteerd op een gratis kop koffie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!