​'Ahold volgend jaar winstgevend in Tsjechië'

De supermarkten van Ahold in Tsjechië moeten volgend jaar bijdragen aan de winst van het concern. Dat laat de Deense topman Jesper Lauridsen weten in De Financiële Telegraaf.

Ahold nam vorig jaar alle vijftig winkels van Spar in Tsjechië over, waarvan er van de mededingsautoriteiten vijf verkocht moeten worden aan concurrenten. Alle vestigingen zijn inmiddels omgebouwd naar de formule Albert, zegt Lauridsen. “Vanaf de eerste dag draaien alle van Spar tot Albert omgebouwde winkels vijftien procent extra omzet en winst."

Spar was volgens de topman verliesgevend in Tsjechië, omdat de keten onvoldoende kostenbewust was. Ahold brengt de kosten met zeker twintig procent omlaag. “Als dat lukt, dan hebben we bij de voormalige Spar-winkels dezelfde kostenbasis als bij Albert."

De ombouw zal volgens Lauridsen dit jaar nog druk op de marges hebben. Hij wijst er echter op dat Ahold vijf jaar terug alleen 'met wat geluk' winst maakte in Tsjechië. “Nu is het financieel onder controle en zitten we in de plus."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!