Splitsing Coltex zet kwaad bloed bij vastgoedeigenaren

Een aantal vastgoedeigenaren heeft bij de rechter geprotesteerd tegen de verkoop van Superstar en Steps door Coltex Retail Group. Dat meldt RTL Z dinsdag.

Coltex heeft volgens de verhuurders met de splitsing van haar ketens Superstar, Steps en Didi een sterfhuisconstructie opgetuigd, waarbij de huurverplichtingen zijn ondergebracht in vehikels met nauwelijks eigen vermogen en eigen inkomsten. Vastgoedexploitanten Alri en Corio stapten naar de rechter, omdat zij aanvullende zekerheden wilden.

De bedrijven verloren in februari en april echter hun rechtszaken. De rechter oordeelde dat de kans dat de verhuurders hun geld krijgen door de splitsing niet is verslechterd. Volgens een ignewijde zijn Alri en Corio niet de enige verhuurders die meer zekerheden wilden en loopt er nog een aantal rechtszaken tegen Coltex.

Coltex exploiteerde tot voor kort vier winkelketens met tweeduizend werknemers, waaronder Didi, Steps en Superstar. Sinds 2010 maakte Coltex operationele verliezen en boekte geen enkele divisie nog winst. In 2013 maakte het concern elf miljoen verlies op een omzet van 153 miljoen euro. Om te voorkomen dat problemen bij één keten het hele concern omver zouden trekken, werd Coltex vorig jaar opgesplitst. Daarbij werden de ketens en verhuurverplichtingen in diverse vennootschappen ondergebracht.

Begin dit jaar werden Steps en Superstar verkocht aan het Belgische modeconcern FNG Groep, eigenaar van onder meer Fred & Ginger, Expresso en Claudia Sträter. Didi bleef in handen van de huidige aandeelhouders.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends