​DA en coöperatie begraven strijdbijl

DA Retailgroep heeft overeenstemming bereikt met het coöperatiebestuur over de samenwerkingsvorm van de toekomst. Daarmee komt er een einde aan een lange periode van onenigheid, laat coöperatievoorzitter Ronald Rodenburg weten tegenover Franchise+.

De coöperatie spande vorig jaar een rechtszaak aan om de uitrol van een nieuwe winkelformule te voorkomen. Hoewel de drogisterijketen groen licht kreeg van de rechter, keerden 32 ondernemers die samen 53 winkels vertegenwoordigden, de keten de rug toe.

De rechtszaken werden met name gevoerd over bestuurlijke kwesties, liet ceo Linda Keijzer onlangs nog weten in RetailTrends. Ze noemt het jammer dat 'verschillende ondernemers binnen het coöperatiebestuur het vervolgens niet over de inhoud hebben, maar over het proces.'

De retailer blijkt nu toch overeenstemming bereikt te hebben met het coöperatiebestuur. De uitkomsten werden woensdag gepresenteerd tijdens een speciale ledenvergadering aan de ondernemers. Zij kunnen kiezen om over te stappen op de nieuwe formule op full-franchisebasis en met een eigen conditiestelsel of onder de huidige formule en bijbehorende condities door te gaan.

De bestaande formule wordt volgens Franchise+ de komende jaren voorzien van nieuwe toevoegingen, waardoor ondernemers gedurende die periode zelf kunnen bepalen of en wanneer ze alsnog de overstap naar de nieuwe formule maken.

De eerste nieuwe winkel werd in maart geopend in Tilburg. Sindsdien werden er volgens Keijzer tientallen vestigingen omgebouwd naar dit 'winkelconcept van de toekomst'. De winkels moeten met onder meer beautyscholen en gezondheidspleinen interessant zijn voor consumenten, stelt zij. “Zo zorg je er als retailer voor dat mensen de winkelstraten blijven bezoeken."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!