​Decathlon komt met Belgische stadswinkels

Decathlon wil in België uitbreiden met vestigingen tot maximaal vijftienhonderd vierkante meter groot. “Nadat we op een aantal strategische locaties grotere winkels hebben gebouwd, start nu een volgende fase”, zegt ceo Herman Van Beveren tegenover persbureau Belga.

De Franse sportretailer opende vorige week in Sint-Truiden zijn 24e vestiging van het land. Decathlon denkt met stadswinkels te kunnen groeien naar 45 tot vijftig Belgische vestigingen. “Met oppervlaktes tussen de duizend en vijftienhonderd vierkante meter willen we ook in kleinere steden dicht bij onze klanten zijn.”

In ons land focust Decathlon zich nog altijd op het openen van grote vestigingen, maar stuit daarbij regelmatig op protesten van lokale ondernemers en overheden. Zo werd de retailer nog uit Den Haag en Schiedam geweerd, omdat de provincie zijn 'try and buy'-concept niet onderscheidend genoeg vond om detailhandel toe te staan buiten de winkelcentra.

De retailer voert volgens ceo Eric Bodhuin gesprekken met de twintig grootste gemeenten van ons land om meer winkels te openen, maar zij vragen daarbij steeds om een filiaal te openen in het stadscentrum. Om efficiënt te kunnen werken aast Decathlon echter op goed bereikbare plekken met een vloeroppervlakte van minstens tweeduizend vierkante meter op één verdieping.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!