​Chocolate Company verkoopt kwart van aandelen

De Limburgse industriebank LIOF heeft sinds deze maand 25 procent van de aandelen in Chocolate Company in handen. De bijbehorende risicodragende investering is bedoeld voor investeringen op het gebied van automatisering en om het werkkapitaal uit te breiden.

Welk bedrag er met de aandelenverkoop is gemoeid, maken de partijen niet bekend. Chocolate Company ging eind vorig jaar van start met een crowdfundingsactie om minimaal een half miljoen euro op te halen, maar zette die campagne in januari stil. Het bedrijf uit Kerkrade ging destijds in gesprek met een partij die het bedrag alleen wilde investeren.

Nu de deal met LIOF rond is, krijgen de honderden mensen die in Chocolate Company hadden geïnvesteerd hun geld terug. Daarbij ging het volgens 1Limburg om een bedrag van 170 duizend euro.

Chocolate Company produceert zijn chocolade zelf en verkoopt zijn producten onder meer via eigen vestigingen. Daarnaast is er een aparte onderneming opgericht om de franchiseformule versneld uit te kunnen rollen. De foodretailer wil over vier jaar wereldwijd over zeventig tot negentig vestigingen beschikken, liet mede-eigenaar Alexander de Ronde Bresser eerder al in RetailTrends weten.

Het huidige winkelbestand van de foodretailer telt acht vestigingen in Nederland en twee in Duitsland. Daarnaast werd een contract getekend met een masterfranchiser die de formule in Singapore in de markt gaat zetten.

De twee partijen werden samengebracht door de gemeente Kerkrade, de thuisbasis van Chocolate Company. “De verwachting is dat deze onderneming met een sterk team en voldoende financiële middelen zal zorgen voor extra banen in de regio”, stelt algemeen directeur Jérôme Verhagen van LIOF.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!