​HelloFresh opent nieuw dc in Nederland

HelloFresh heeft een nieuw distributiecentrum in Etten-Leur betrokken. Vanuit die locatie wil de maaltijdboxenaanbieder de Belgische markt beter bedienen, vertelt depotmanager Mart Dijkers in BN DeStem. “De markt in België groeit heel hard.”

HelloFresh beschikte al over distributiecentra in Amsterdam, Rotterdam en Arnhem, maar de afstand van die laatste stad naar België was te groot. De maaltijden worden op zaterdag en zondag in Nederland gedistribueerd, waarna de busjes op maandag en dinsdag naar België rijden.

De van oorsprong Duitse speler bezorgt maandelijks zo’n vier miljoen maaltijden aan 250 duizend klanten wereldwijd. HelloFresh verwacht dit jaar in de Benelux de 75 duizend actieve abonnees te halen.

“Binnen de groep doet de Benelux het heel goed”, zei ceo Maartje Frederiks onlangs tegen Emerce. Ze denkt in 2015 voor het tweede jaar op rij een verdrievoudiging van het aantal abonnees, een verachtvoudiging van het aantal bezorgde maaltijden en een omzetgroei met factor elf te realiseren.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends