Insolvent ​American Apparel komt met grote reorganisatie

American Apparel heeft bescherming van zijn schuldeisers aangevraagd als onderdeel van een grootschalige reorganisatie. De kledingketen maakt hiervoor gebruik van de zogenoemde Chapter 11-constructie. Hierbij kan een Amerikaans bedrijf een reorganisatie starten en aansturen, onder toeziend oog van de rechtbank.

American Apparel ruilt in het kader van de reorganisatie onder meer obligaties met een waarde van ruim tweehonderd miljoen dollar (178 miljoen euro) voor aandelen. De geldschieters stellen nieuw kapitaal beschikbaar om onder meer het operationele proces gaande te houden, zodat de gevolgen voor de winkelvloer beperkt blijven. Het reorganisatieproces duurt naar verwachting zes maanden. De focus ligt daarbij op onder meer het managen van de kosten en verbeteren van de supplychain.

American Apparel schrijft sinds 2010 rode cijfers. Het verlies is inmiddels opgelopen tot 338 miljoen dollar. In de eerste zes maanden van dit jaar kwam het verlies uit op 92,9 miljoen dollar. Ceo Paula Schneider probeert het tij te keren voor de noodlijdende keten. Zij trad eind vorig jaar aan, nadat de controversiële oprichter Dov Charney aan de kant was gezet.

De fashionretailer kampte afgelopen zomer al met een flink liquiditeitsprobleem. Zonder extra financiële middelen zou American Apparel het de komende twaalf maanden naar eigen zeggen niet redden. De keten had bij die bekendmaking nog circa dertien miljoen dollar in kas. Investeerders staken vervolgens negentig miljoen dollar in het bedrijf.

American Apparel beschikt over zo'n 260 vestigingen, verdeeld over negentien landen. De Amerikaanse keten heeft in Amsterdam twee winkels en een shop-in-shop in de Bijenkorf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!