​HEMA rondt schoonmaak aan de top af

Ivo Vliegen gaat komende maand aan de slag als financieel topman van HEMA. De Belg is de vervanger van Tim Isaacs, die de functie op interim-basis vervulde. Dat heeft de winkelketen donderdag bekendgemaakt.

Vliegen komt over van Fast Retailing, het Japanse moederbedrijf van Uniqlo. Daar was hij de afgelopen vier jaar werkzaam als cfo en group senior vice president in Frankrijk. Verder bekleedde hij functies bij onder meer Mexx, Levi Strauss & Co, Whirlpool en Phillips.

De nieuwe cfo treedt tevens toe tot de management board, die nu definitief vorm heeft gekregen. Naast Vliegen bestaat de management board uit ceo Tjeerd Jegen, marketingdirecteur Adriana Hoppenbrouwer, operationeel directeur Paul Havinga en inkoopdirecteuren Trevor Perren en Mischa Simons. Zij werden allemaal het afgelopen jaar aan de directie van de Nederlandse retailer toegevoegd.

Met de benoeming van Vliegen heeft de directie een verder internationaal karakter gekregen. “Ik ben ervan overtuigd dat zijn brede internationale financiële en managementervaring van grote waarde is voor de verdere ontwikkeling en internationale expansie van HEMA”, reageert Jegen. Voor de vernieuwingen aan de top beschikte HEMA louter over Nederlandse directieleden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!