​Kijkshop benut winkels voor bezorging binnen twee uur

Consumenten die een bestelling plaatsen in de webwinkel van Kijkshop kunnen die binnen twee uur thuisbezorgd krijgen. De retailer gaat namelijk tientallen filialen inzetten als distributiecentra voor online bestellingen, zo is donderdag bekendgemaakt.

Kijkshop ging begin dit jaar al van start met de snelle bezorgservice, die mogelijk is door een samenwerking met Pluplus. Zijn technologie koppelt aankopen in de webshop aan lokale koeriers, die het pakketje vervolgens per fiets, scooter of auto binnen twee uur bij de klant bezorgen.

De bezorgdienst werd getest in Amsterdam en Utrecht, maar wordt nu naar een twintigtal regio’s uitgebreid, waaronder rond alle grote steden. Klanten kunnen maximaal één artikel per bestelling plaatsen, waarbij de bezorgkosten apart worden berekend. Ze krijgen na de bestelling een track & trace-e-mail met een link, zodat ze in Google Maps kunnen waar de koerier zich bevindt.

In de loop van volgend jaar wordt de bezorgservice in alle regio’s waar Kijkshop zich bevindt geïntroduceerd. “Kijkshop begrijpt dat in deze tijd gemak en snelheid, naast een goede prijs, de normaalste zaak van de wereld zijn geworden voor online- en winkelaankopen”, aldus commercieel directeur Marcel Visser.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends